רשת הקשרים שמאחורי הצלחת חברות הסייבר הישראליות
עופר בן-נון, בן 39, מנכ"ל ומייסד-שותף של חברת Talon Cyber Security, נשוי ואב לשלושה, מייצג את כוחה של רשת קשרים אסטרטגית בהקמת חברות טכנולוגיה מצליחות. הדרך שעשה מיחידת עילית בצה"ל ועד למכירת שתי חברות סייבר בסכום מצטבר של למעלה ממיליארד דולר מדגימה כיצד קשרים נכונים וחיבורים אסטרטגיים מהווים את התשתית להצלחה יזמית יוצאת דופן.
שירות ביחידת 8200 והקמת חברת ארגוס
נקודת המוצא של רשת הקשרים של בן-נון הייתה שירותו ביחידת 8200, המהווה מעין "אקדמיה" ליזמות טכנולוגית בישראל. הקשרים שנוצרו ביחידה מהווים תשתית יקרת ערך לבוגריה, ובן-נון השכיל לנצלם בצורה מיטבית בקריירה שלו. רשת זו סיפקה לו לא רק ידע טכנולוגי מתקדם, אלא גם גישה לטאלנטים מובילים בתחום ולמשקיעים המחפשים את היזמים הבאים מבית היוצר של היחידה.
הצעד היזמי הראשון המשמעותי של בן-נון היה הקמת חברת "ארגוס", המפתחת מוצרי אבטחת סייבר לרכבים, יחד עם שותפים. הבחירה בתחום זה משקפת יכולת לזהות נישה מתפתחת ולחבר בין עולמות התוכן של אבטחת סייבר ותעשיית הרכב. מכירת החברה ב-2017 לתאגיד "קונטיננטל" הגרמני, תמורת כ-450 מיליון דולר, ביססה את מעמדו של בן-נון בקהילת ההון סיכון והטכנולוגיה הגלובלית.
קשרים משמעותיים בקריירה של בן-נון
הקשר המשמעותי ביותר בקריירה של בן-נון הוא ללא ספק שותפו, אוהד בוברוב, מייסדה לשעבר של חברת "לאקון סקיורטי". השותפות בין השניים הניבה את חברת Talon Cyber Security, שהצליחה לגייס כ-120 מיליון דולר ולפתח קטגוריה חדשה של דפדפן מאובטח לארגונים. בין בן-נון לבוברוב נוצר חיבור המשלב חוזקות משלימות ומבוסס על "ציפיות פסיכיות" מעצמם, כפי שתיאר בן-נון.
קשר נוסף משמעותי הוא עם קהילת המשקיעים בתחום הסייבר. היכולת לגייס 120 מיליון דולר עבור חברת "טאלון" מעידה על אמון יוצא דופן של משקיעים ברעיון ובצוות המייסדים. קשרים אלה נבנו לאורך זמן והתחזקו בעקבות ההצלחה הקודמת עם "ארגוס", מה שממחיש את הערך המצטבר של מוניטין ואמון בעולם היזמות.
החיבור לחברת "פאלו אלטו נטוורקס", שרכשה את "טאלון", מייצג קשר אסטרטגי נוסף שמימש את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה שפיתחו בן-נון ושותפו. היכולת לזהות רוכש מתאים ולנהל משא ומתן שיוביל לעסקת אקזיט משמעותית תלויה במידה רבה בקשרים בתעשייה וביכולת להציג את הערך של החברה הנרכשת לרוכש הפוטנציאלי.
סיכום
עם שתי חברות מצליחות ואקזיטים מרשימים מאחוריו, בן-נון ממשיך לטפח את רשת הקשרים שלו, תוך שהוא מדגיש כי "יש עוד המון דברים שאני רוצה לקדם". רשת זו, המשלבת בין מומחיות טכנולוגית, כישרון יזמי, קשרים בקהילת המשקיעים ומחויבות חברתית, ממצבת אותו בעמדה אידיאלית להמשיך ולהשפיע על תעשיית הסייבר העולמית בשנים הקרובות.