רשת קשרים והשפעה בצומת הנדל"ן הישראלי
יהודה מורגנשטרן, בן 40, נשוי ואב לשישה, מכהן כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון – תפקיד אסטרטגי בצומת קבלת ההחלטות של תעשיית הנדל"ן הישראלית. מינויו לתפקיד המשמעותי בראשית 2023 על ידי השר יצחק גולדקנופף היה תוצאה של מסלול קריירה מרשים ורשת קשרים רב-מגזרית שפיתח לאורך השנים.
רשת הקשרים של מורגנשטרן נטועה עמוק במגזר החרדי, כמי שגדל בבני ברק והיה מעורב בפיתוח פרויקטים לשילוב האוכלוסייה החרדית בעולם האקדמי והתעסוקתי. הקשר המשמעותי שיצר עם השר גולדקנופף הוביל למינויו לתפקיד המנכ"ל, ושיקף את האמון שרוחשים לו גורמי מפתח במגזר החרדי.
קשרים נרחבים במגזר הציבורי והעסקי
במקביל, טיפח מורגנשטרן קשרים נרחבים במגזר הציבורי והעסקי. כממלא מקום מנכ"ל החברה הכלכלית בני ברק, הוא פיתח רשת קשרים עם גורמי ממשל, קבלנים, יזמים ומקבלי החלטות בתחום הנדל"ן והתשתיות. ניהול תקציבים של מאות מיליוני שקלים ומאות עובדים העמיד אותו בצומת של השפעה כלכלית משמעותית.
השתלבותו כדירקטור במי אביבים – תאגיד המים של עיריית תל אביב-יפו – הרחיבה את מעגל השפעתו לתחום התשתיות העירוניות ויצרה קשרים עם בכירים במגזר המוניציפלי של העיר הגדולה בישראל. קשרים אלה מהווים נכס אסטרטגי בתפקידו הנוכחי, המחייב עבודה מול רשויות מקומיות בכל רחבי הארץ.
הקמת חברת תלם ב-2012
הישג משמעותי בקריירה של מורגנשטרן היה הקמת חברת תלם ב-2012, בה שימש כמנכ"ל במשך ארבע שנים. החברה, העוסקת בפיתוח כלכלי-חברתי באוכלוסייה החרדית, מלווה כשליש מהסטודנטים החרדים הלומדים באקדמיה. מעמד זה מיצב אותו כגשר בין העולם החרדי למוסדות האקדמיה, וסייע לו לרקום רשת קשרים ייחודית בין שני העולמות.
מורגנשטרן השכיל לפתח גם קשרים בעולם האקדמי והמחקרי. תוארו הראשון בהנדסה וניהול מהטכניון ותואר שני בהיסטוריה של ארץ ישראל מאוניברסיטת חיפה פתחו בפניו דלתות אקדמיות. כעמית מחקר במוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, היה שותף לגיבוש מסמך לפיתוח כלכלי של הצפון – ניסיון שמסייע לו כיום בתפקידו בראייה אזורית ותכנונית רחבה.
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון
כמנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, מורגנשטרן ניצב בצומת קריטי במשבר הדיור הישראלי. הוא מנצל את רשת הקשרים שלו עם רשויות מקומיות לקידום פרויקטים מהירים, כמו השמשת אלפי מקלטים בצפון בתקציב של יותר מ-70 מיליון שקלים, ותקצוב חברת עמידר ב-1.2 מיליון שקלים לשיפוץ מקלטים בדיור הציבורי.
רשת הקשרים הענפה שטיפח לאורך השנים במגזרים שונים – החרדי, הציבורי, העסקי והאקדמי – מהווה את הבסיס ליכולתו להוביל מדיניות דיור מקיפה המיועדת לענות על צרכיהם של מגזרים מגוונים בחברה הישראלית, ולהתמודד עם אתגרי הנדל"ן המורכבים העומדים בפני המדינה.