בני לנדא

שתף כתבה:

בני לנדא

בני לנדא הוא יזם ואיש עסקים ישראלי בעל הכרה עולמית. לנדא נולד להורים שורדי שואה בפולין. בשנתיים הראשונות לחייו, שהה במחנה עקורים בגרמניה. משם היגרה המשפחה לאדמונטון, קנדה, שם אביו עבד תחילה כנגר ולאחר מכן רכש חנות למכירת סיגרים שכללה גם ציוד לפיתוח תמונות. לנדא הרחיב את העסק המשפחתי לתחום צילומי דרכון ופיתח שיטה להדפסה ישירה על נייר צילום, ללא שימוש בפילם.

השכלתו של בני לנדא

השכלתו של לנדא הייתה מגוונת. הוא החל בלימודי הנדסה ופיזיקה, עבר ללימודי ספרות ופסיכולוגיה, ולבסוף למד קולנוע בלונדון פילם סקול. במהלך לימודיו בלונדון, החל לעבוד בחברה שסיפקה שירותי צילום ומיקרופילם. פיתוח שלו הוביל לחוזה עם רולס-רויס, אך החברה בה עבד נקלעה לקשיים כלכליים.

ניסיון בעסקים

ב-1970, לנדא ייסד את חברת Imtec באנגליה, שהתמחתה בציוד לקריאת והדפסת מיקרופילמים. ב-1977 עלה לישראל וייסד את חברת אינדיגו, שנרשמה בהולנד מסיבות עסקיות. אינדיגו פיתחה טכנולוגיית דיו נוזלי שהתאימה לשוק הדפוס הדיגיטלי המתפתח.

חידושים ופיתוחים

בשנות ה-80, לנדא פיתח את ה-ElectroInk, דיו נוזלי שנועד להחליף אבקה במכונות צילום ודפוס. ב-1993, אינדיגו השיקה את E-Print 1000, מכונה שאפשרה הדפסה ישירה מהמחשב עם יכולת לשנות את ההדפסה בין דף לדף.

חברת אינדיגו הפכה למובילה עולמית בתחום הדפוס הדיגיטלי

חברת אינדיגו, שנוסדה על ידי בני לנדא ב-1977, הפכה למובילה עולמית בתחום ההדפסה הדיגיטלית. הצלחתה המרכזית נבעה מפיתוח טכנולוגיית ה-ElectroInk, שאפשרה הדפסה דיגיטלית איכותית בקנה מידה מסחרי. השקת מכונת E-Print 1000 ב-1993 היוותה פריצת דרך בתעשייה, מאפשרת הדפסה משתנה מדף לדף.

אינדיגו הונפקה בנאסד"ק ב-1994, גייסה כ-100 מיליון דולר, ומשכה השקעות מגורמים בולטים כמו ג'ורג' סורוס ו-HP. החברה הציגה צמיחה מרשימה, עם רווחים של 74 מיליון דולר כבר בשנת ההנפקה. ב-2002, HP רכשה את אינדיגו תמורת 830 מיליון דולר, מעידה על ערכה הרב בשוק ההדפסה העולמי.

הצלחתו של בני לנדא והכרה עולמית

הצלחתו של בני לנדא מתבטאת בהישגיו כיזם וממציא פורץ דרך בתחום ההדפסה הדיגיטלית. כמייסד אינדיגו, הוא חולל מהפכה בתעשייה עם פיתוח טכנולוגיית ה-ElectroInk. הנפקת אינדיגו בנאסד"ק ב-1994 ומכירתה ל-HP ב-2002 מדגישות את הצלחתו העסקית.

לנדא רשם מאות פטנטים וזכה להכרה בינלאומית. תרומתו לחדשנות בתעשיית ההדפסה, יצירת מקומות עבודה, ותמיכתו בחינוך ומדע דרך קרן לנדא מבססות את מעמדו כאחד היזמים המשפיעים בישראל ובעולם.